Brobehandling

Brobehandling af tænderEn mistet tand kan erstattes med en fast bro. Broen fæstnes til de to tænder, der støder op til det tandløse område. Disse to tænder kaldes bropillerne.

Broen fremstilles på et special laboratorium ud fra et aftryk af tænderne. I mens, broen fremstilles, beskyttes bropillerne med midlertidige plastikkroner.

En porcelæns/metal-keramikbro har en inderkerne i guld eller zirconium. Denne kerne giver styrke til det porcelænlag, som lægges udenpå. Porcelænslaget giver broen farve og facon som de omgivende tænder. Når broen er cementeret og sidder fast, skal den børstes og renses med tråd og tandstikkere som de naturlige tænder ved siden af broen.

Zirconium anvendes i stigende grad til fremstilling af tandbroer. Det er et bemærkelsesværdigt sejt materiale og er i stand til at modstå slitage af daglig brug. Det har en lystransmission, som er meget lig den naturlige tands. Det betyder, at zirconium har den bedste æstetiske effekt, som er særlig vigtig især på de forreste tænder.